kistérségi Járóbetegellátó központ

7570 Barcs, Kálmán Imre u. 10.

Telefonszám: 82/565-371 fax: 82/463-027

 email: info@barcsrendelo.t-online.hu

Utolsó módosítás:   2015.10.06.

 

HÁZIREND


Vissza a főmenüre

 

Kistérségi Járóbetegellátó Központ

 

 

HÁZIREND

 

 

A Kistérségi Járóbetegellátó központ alapvető feladata az egészségügyi közszolgáltatás keretében alap és szakellátás nyújtása a rászorulóknak.  A tevékenység zavartalan üzemeltetése érdekében a házirendben foglaltak betartása a dolgozókra és az ellátást igénybe vevőkre egyaránt kötelező.

 

 

1.      Az intézmény nyitvatartási rendje: hétfőtől – péntekig 6.30 – 19 óráig. Szombaton, vasár- és ünnepnapon a rendelő zárva van, az ügyeleti ellátás Barcs, Bajcsy Zs. u. 135. sz. alatt történik.

2.      Rendelések időtartama 7 – 19 óráig. A mindenkori konkrét rendelési idők, és a rendelést végzők neve a helyiség ajtaján illetve a bejárati ajtókon valamint a hirdetőtáblákon kerül kifüggesztésre.
Az ügyelet hétfőtől péntekig 15 órától másnap reggel 7 óráig, szombat, vasár- és ünnepnapon folyamatos, az első munkanap reggel 7 óráig tart.

3.      A szakrendelések igénybevétele. Csak beutalóval vehető igénybe: belgyógyászat, diabetológia, kardiológia, gyermekgyógyászat, neurológia, röntgen-ultrahang, reumatológia, fizióterápia, ortopédia, laboratórium, gyógytorna, allergológia. Sürgősségi esetben beutaló nélkül is el kell látni a beteget. Előjegyzés szükséges: a belgyógyászat, ortopédia, bőrgyógyászat, tüdőgyógyászat, diabetológia, fül-, orr-, gégegyógyászat, szemészet, kardiológia reumatológia, fizióterápia, ultrahang szakrendelésen. Az előjegyzést nem igénylő rendeléseken a betegek vizsgálata érkezési sorrendben történik, ahol a vizsgálatok sorrendje ezt nem teszi lehetővé, külön jelzésre kerül.

4.      A betegek a 214/2012. (VII.30) Korm. rendeletben foglalt betegjogok érvényesítését, az ellátással kapcsolatos panaszaik kivizsgálását kérhetik az intézmény igazgatójától, vagy közvetlenül a betegjogi képviselőtől. A betegek jogai, és a betegjogi képviselő neve, valamint ügyfélfogadási rendje az intézmény több helyén kifüggesztésre kerül.

5.      A térítési díjkötelesen igénybe vehető szolgáltatások jegyzéke és díjtétele az adott szakrendelésen kifüggesztésre kerül. A térítésköteles vizsgálatok megkezdése előtt a beteg tájékoztatása és beleegyező nyilatkozata kötelező.

6.      A rendelőintézet teljes területén, valamint az épület 5 m-es körzetében tilos a dohányzás! A mobil telefonok használata csak a betegellátás érdekében engedélyezett.

7.      Az intézmény területére – a vakvezető kutya kivételével – állatot még pórázon is tilos bevinni!

 

Ez a házirend 2012. szeptember 3-tól lép életbe.

 

 

Barcs, 2012. szeptember 3.

 

Dr. Kisimre László

igazgató